Dan Chisu, regizor și scenarist român, a pornit o dezbatere pe Facebook în legătură cu tactica taximetriștilor români de a nu avea niciodată rest atunci când li se oferă o sumă rotundă în schimbul cursei. În postarea sa, Chisu a încurajat oamenii să ia bani marunți la ei și să le ofere taximetriștilor o sumă exactă pentru cursa respectivă, pentru a-i face să fie conștienți de propria lor prostie.

„Sunt sigur ca vi s-a intamplat ca taximetristul sa nu aiba niciodata rest cand vreti sa platiti cu o hartie de 100 de lei. Cred ca au un soft instalat in creier, prin care, cum vad hartia de 100, spun „N-am rest.” Va propun sa faceti intr-o zi asa: luati bani marunti la voi si, cand se termina cursa de 12,45 lei, scoateti hartia de 100, spunandu-i „dati-mi 80 restul”. El din reflex o sa spuna „n-am rest” si atunci, din buzunarul celalalt, scoateti exact 12,45 lei. Mare lucru n-o sa se intample, dar macar veti avea pentru cateva secunde bucuria sa-i vedeti fata aia de cretin mirat, uimit de propria-i prostie”, a scris Dan Chisu pe pagina lui de Facebook.

Postarea sa a fost extrem de comentata, printre cei care i-au raspuns fiind inclusiv taximetristi. Cea mai simpatica replica a venit din partea unui tanar, care l-a intrebat pe Chisu despre „cariera” in taximetrie a Mihaelei Radulescu. „Ma intreb daca Raduleasca, atunci cand era taximetrista, va zicea din start: 20 lei cursa sau negociati? O fi o chestie mai veche, din trecut”. Raspunsul ironic al regizorului nu a intarziat sa apara: „Nu, pe ea o luam doar cand se retragea”!

În plus, comentariul ironic referitor la Mihaela Rădulescu a fost considerat de unii ca fiind lipsit de respect față de fosta iubită a regizorului. Cu toate acestea, Chisu a continuat să-și apere poziția și să încurajeze oamenii să nu se lase păcăliți de taximetriști.