Dan Capatos este de părere că România nu merită sacrificiul suprem de a merge pe frontul de luptă.

În contextul situației din Ucraina, aproape că nu este persoană care să nu se gândească la consecințele pe care acest război le va avea fața de România. O astfel de persoană este și Dan Capatos. Prezentatorul „Xtra Night Show” nici nu vrea să audă de un război la noi. Mai mult, refuză să ia parte la mobilizarea populației pentru luptă.

Dan Capatos este foarte asumat atunci când ia o decizie și fix asta s-a întâmplat recent. Prezentatorul nu s-a ferit să aducă în discuție unul dintre subiectele care este pe buzele tuturor în ultima perioadă: războiul. Capatos este conștient că situația nu este deloc roz în România, dar mai știe un lucru și anume, că niciodată nu ar merge la război.

Dan Capatos, pregătit să fugă din țară

Dan este total contra ideii de mobilizare a populației masculine în cazul unui conflict armat. Acesta susține că nici nu se pune problema să dea dovadă de un patriotism exacerbat, mai ales că nu are motive să facă asta. Dan Capatos consideră că România nu i-a adus niciun beneficiu major, astfel încât să fie nevoit să o apere de pe frontul de luptă.

În schimb, în cazul unui conflict pe teritoriul României, Capatos are un alt plan. Aceasta își va lua familia și va pleca cât mai departe, astfel încât să nu îi expună pericolului. Lui Dan Capatos nu i-a fost deloc frică să își expună planul la TV, cu riscul de a se confrunta cu un mare val de critici.

„Ce a făcut țara asta pentru tine ca tu să lupți pentru ea? La o adică, dacă vine războiul peste noi, eu îmi iau nevasta, copilul și la revedere. Plecăm, fugim pe unde apucăm.

Eu am datoria să-mi apăr copilul, nevasta, familia, părinții, dar nu țara! Asta să fie o lecție pentru politicienii care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 20 de ani!”, a declarat Dan Capatos la Xtra Night Show.

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.