Reclamă
Reclamă

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat la Interviurile Digi24.ro că partidul său va reveni la guvernare în urma alegerilor parlamentare din luna decembrie a acestui an. Barna a afirmat că USR va construi o majoritate parlamentară: „În momentul în care rezultatul unui actor electoral este unul semnificativ, majoritățile se creează.”

Dan Barna consideră că logica prezidențialelor și a parlamentarelor va fi diferită față de alegerile din 9 iunie. El a subliniat: „Nu mai există această himeră cu independenții magici care nu ajung nicăieri, dar hai să să le împărțim voturi, că suntem generoși. Va fi mult mai clară lupta pentru România stagnării versus România modernă, pe care dreapta unită o promovează și în care eu am foarte mare încredere și pe care sunt convins că cetățenii, având simplificate aceste dileme, o vor susține.”

Întrebat de jurnalistul Alexandru Rotaru dacă crede că USR va obține un scor care să permită formarea unei alianțe guvernamentale, Barna a răspuns: „Da, chiar cred asta și se va și întâmpla.” La întrebarea cu cine ar putea forma USR această alianță, Barna a explicat: „Știți foarte bine că în momentul în care rezultatul unui actor electoral este unul semnificativ, majoritățile se creează. Așa s-a întâmplat dintotdeauna în istoria României. Dreapta, în momentul în care cetățenii s-au mobilizat, a dovedit că este mai consistentă, cel puțin numeric, decât opțiunea PSD-PNL pe care o avem acum. Din această perspectivă, sunt oameni de dreapta care vor veni alături de dreapta unită și de proiectul USR. Și acolo este, să spun, nucleul majorității de guvernare.”

Reclamă

Întrebat despre scorul pe care-l țintește partidul său, Dan Barna s-a ferit să dea un procent exact, însă a menționat că „rezultatul va fi spectaculos” și „mult diferit față de ce s-a obținut la europarlamentare”.

La alegerile din 9 iunie, Alianța Dreapta Unită, din care fac parte USR, Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară, a obținut 8,7% dintre voturile românilor.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro