Filmul cu tragedia Clubului Colectiv a fost lansat și urmărit de milioane de oameni. Oameni din politică au vizionat acest film tragic cu neajunsurile țării în cazul tragediilor și reacțiile au început să apară.

Primul politician care își exprimă impresiile asupra problemelor menționate în film este Dan Barna, președintele USR. Acesta spune că cel mai puternic sentiment rămas în urma vizionării este dorința de luptă și nevoia de „a nu renunța”.

„Colectiv ne privește pe toți

Tocmai am venit de la filmul Colectiv care rulează la MȚR.

Tragedia de la Colectiv este motivul direct pentru care și eu și foarte mulți dintre colegii mei din Alianța USR PLUS am intrat în politică.

Filmul acesta trebuie văzut de toți cei care mai au, în suflet, nu în vorbe, încredere în această țară. Nu e ecranizarea incendiului ci documentarul a tot ceea ce a urmat pentru noi ca țară.

Filmul este un amestec de amar, neputință, revoltă și îndârjire. Un prilej de întrebări dacă chiar facem fiecare, măcar din când în când, câte ceva pe bune pentru această țară sau ne bifăm doar câte un orgoliu meschin satisfăcut… Mergeți să vedeți filmul.

Mai puternic decât orice este însă sentimentul că nu avem voie să renunțăm”, se arată pe pagina de Facebook a lui Dan Barna.