Vicepreședintele USR, Dan Barna, a fost implicat într-un accident rutier produs în Capitală. Politicianul le-a spus jurnaliștilor că se simte “ok”.

Vineri seară, 31 martie 2023, vicepreședintele USR, Dan Barna, a fost implicat într-un accident rutier. Evenimentul neplăcut a avut loc în Sectorul 1 din București, în jurul orei 19:00. Dan Barna se afla pe o trotinetă și a fost lovit de o mașină.

Dan Barna, accidentat pe trecerea de pietoni

Potrivit unor surse din anchetă citate de Libertatea.ro, accidentul s-a produs la intersecția străzilor Arhitect Ion Mincu și bulevardul Ion Mihalache.

Inițial, politicianul a spus că nu este rănit. Ulterior, acesta s-a dus la Spitalul Floreasca din București.

„M-a lovit o mașină pe trecere. Sunt OK, am doar ceva contuzii la spate”, a afirmat Dan Barna.

Cine este Dan Barna

Dan Barna este un politician român, care a devenit cunoscut în anii 2010. Născut la data de 21 iulie 1975, în Târgu-Mureș, România, Barna este membru al partidului Uniunea Salvați România (USR), un partid politic de centru-dreapta înființat în 2016. 

Înainte de a se implica în politică, a lucrat ca avocat și consultant în management. Barna a candidat în alegerile prezidențiale din 2019, dar nu a reușit să ajungă în turul al doilea.

În decembrie 2020, după alegerile parlamentare, USR a format o coaliție de guvernare cu Partidul Național Liberal (PNL) și PLUS, un alt partid politic de centru-dreapta. În cadrul guvernului condus de Florin Cîțu, Dan Barna a fost numit vicepremier și ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.