Cele mai recente imagini care circulă cu Dalai Lama au șocat întreaga lume budistă și nu numai.

Călugărul a fost surprins în timp ce îndemna un copil să-l sărute și să-l muște de limbă. Fiind pentru prima dată când apar astfel de acuzații legate de numele lui, Dalai Lama s-a văzut nevoit să se apere.

Dalai Lama a reușit să uimească o lume întreagă. Călugărul a fost personajul principal al unor scene greu de explicat. După ce imaginile s-au viralizat peste tot, aceasta a fost nevoit să își ceară scuze pentru comportamentul deplasat.

Mai exact, în filmulețul deja viral, aceasta apare în timp ce se sărută cu un băiat. La un moment dat, Dalai Lama îi cere acestuia să îl „sugă de limbă” la un eveniment public ce a avut loc în India. Totul s-a petrecut în luna februarie a acestui an, la templul lui Dalai Lama, Dharamshala. La eveniment au participat peste 100 de studenți tineri care au absolvit M3M.

Dalai Lama, gesturi scandaloase la un templu din India. Cum se apară călugărul, după ce s-a sărutat cu un băiat
Central Tibetan Administration

Dalai Lama a motivat că totul a fost o glumă

Călugărul budist este una dintre cele mai sfiinte figuri din religia tiberan budistă. Acesta a trăit în exilul, în India, încă din 1959, când Tibetul a fost anexat de către China.

În videoclipul care circulă în online, se pate observa cum tânărul se apropie de microfon și îl întreabă pe călugăr dacă poate să-l îmbrățișeze.

Călugărul din Tibet i-a spus băiatului să se apropie de locul unde era el. I-a arătat obrazul, unde să-l sărute, apoi i-a dat o îmbrățișare. La scurt timp, călugarul i-a spus că i-ar plăcea și un sărut pe buze, cu limba.

Băiatul s-a speriat, iar călugărul l-a împins înapoi în mulțime, spunând că a fost o glumă. La final, Lama l-a sfătuit să se uite la oamenii care crează „pace și fericire” și să nu îi urmeze pe cei care omoară alți oameni.