Reclamă
Reclamă

Dacia a anunțat că nu intenționează să majoreze prețurile pentru modelul electric Spring pe termen scurt, în ciuda faptului că Comisia Europeană a stabilit taxe vamale provizorii pentru vehiculele electrice importate din China.

Purtătorul de cuvânt al companiei, citat de Reuters, a menționat că există posibilitatea unei creșteri a prețurilor la o dată ulterioară, însă aceasta nu va fi una bruscă și, în orice caz, nu va fi semnificativă, conform Agerpres.

În urma unei investigații demarate în toamna anului trecut, Comisia Europeană a concluzionat că lanțul de producție al vehiculelor electrice pe baterii (BEV) din China beneficiază de subvenții incorecte. Aceste practici au fost considerate o amenințare economică pentru producătorii de vehicule electrice din UE. Ca urmare, Executivul comunitar a decis introducerea de tarife vamale suplimentare de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely și de 37,6% pentru automobilele SAIC.

Reclamă

Renault promovează de mai mulți ani modelul Dacia Spring drept cea mai accesibilă mașină electrică din Europa. Modelul crossover, produs în provincia chineză Hubei, are un preț de pornire de 20.800 de euro în Franța, care poate ajunge la 15.800 de euro prin aplicarea subvenției de la stat.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro