Reclamă

Maioneza este un ingredient magic.

Adaugă umiditate produselor de copt și face prăjiturile și gogoșile super fragede. Creează cea mai delicioasă crustă de plăcintă și face omlete pufoase.

Maioneza face totul mai bine

Pixabay

Maioneza, care este o combinație de gălbenușuri de ou, ulei, oțet sau suc de lămâie și, uneori, câteva condimente de bază, este în primul rând grăsime. Dar nu toate sunt vești proaste. Maioneza are proteine ​​și tone de vitamina E. Este, de asemenea, încărcată cu vitamina K. Care ajută în orice, de la menținerea rezistenței oaselor până la contribuția la coagularea sângelui.

Maioneza este pur și simplu delicioasă. Lucrul bun despre gătitul cu maioneză este că nu există o regulă strictă despre cum să o integrezi sau cât de mult să folosești. Dar ține cont de câteva lucruri.

Deoarece maioneza are ouă în ea, am văzut un tabel de înlocuire menționând că puteți folosi 3 linguri de maioneză în loc de ou. Cu toate acestea, aș fi precaut în privința asta atunci când coacem. Există multe alte lucruri de luat în considerare. Unele mărci de maioneză nu au în rețetă atât de multe ouă ca altele.

Coacerea cu maioneză

Fursecuri cu ciocolată. Veți găsi toate tipurile de ajustări ale fursecurilor cu ciocolată dacă căutați pe internet. Unii bucătari jură să adauge o jumătate de banană în aluat, în timp ce alții spun că zahărul brun este secretul. Dar căutați o rețetă care să folosească maioneză în loc de unt pentru prăjituri mai crocante și mai aromate. Uleiul suplimentar poate ajuta, de asemenea, la prevenirea arderii fundului pe tava de copt.

Tort de ciocolată. Sigur, poate suna ciudat. Dar va obține și puncte mari pentru gust. Schimbați-l cu ulei, deoarece maioneza conferă prăjiturii dumneavoastră o consistență cremoasă. Oferind, de asemenea, un pic de aromă suplimentară și de cremositate pe care nu o veți obține din uleiul vegetal marca magazin.

Tarta. Încercați să adăugați câteva linguri de maioneză la rețeta de quiche preferată. Puținul în plus de acid din maioneză va adăuga un plus de aciditate aromei și o va ajuta să se usuce.

Pâine. Coacerea pâinii a avut un moment în timpul comenzilor de acasă din 2020, așa că fie că sunteți un profesionist la pâine cu drojdie sau preferați pâine rapidă. Precum Freeman’s Bananas Foster Bread (rețetă de mai jos), încercați-le pe toate cu maioneză. Praful de copt și acidul reacționează lent pe măsură ce aluatul se încălzește. Spre deosebire de când aluatul este amestecat doar cu bicarbonat de sodiu.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro