Carnea de vită este printre cele mai preferate în rândul oamenilor. Se spune că este mai sănătoasă față de carnea de pui, pentru că nu este tratată cu prea multe substanțe. Pe multe ambalaje de carne tocată există eticheta „carne de vită Angus”.
Angus este categorizată ca fiind o carne de vită foarte bine cotată. Totuși, acest lucru nu înseamnă ca Angus este un grad de calitate. Nu tot ce are eticheta „carne de vită Angus”, înseamnă că va fi mai bun decât ce este în alte magazine sau cu calitatea. De fapt, carnea de vită Angus are foarte puțin de-a face cu calitatea cărnii.
Ce este carnea de vită Angus?
Termenul angus nu implică faptul cum că această carne este organică. Angus este numele rasei de bovine, care a fost crescută din vitele indigene din Scoția. Aceste bovine au fost crescute de către un bărbat pe nume Hugh Watson, la mijlocul secolului al 19-lea.
Se crede că aproape toate bovinele pe care Watson le-a crescut, au provenit din rezultatele sale de a maximiza pielea neagră a acestor animale. În jurul anilor 1870, aceste bovine au fost aduse în Statele Unite ale Americii. Mai târziu, în jurul anilor 1880 a fost înființară Asociația Americană Angus.
Care gust are carnea Angus?
Acest tip de carne se dezvoltă cu o cantitate de grăsime intramusculară mai bună decât restul bovinelor. Majoritatea oamenilor sunt de acord că grăsimea intramusculară îmbunătățește aroma li menține carnea suculentă în timp ce este gătită.
Când vine vorba despre gătit, aceasta se gătește în același mod în care se prepară orice altă carne. Carnea tocată de Angus trebuie gătită până când aceasta nu mai este roz. Dacă faceți friptură, aceasta trebuie gătită cu atenție. Din cauză că este mai scumpă decât alte tipuri de carne, nu este o senzație tocmai plăcută să vă stricați cina din cauză că aceasta va fi prăjită prea tare.