Se știe că bateriile telefonului nostru Android mor întotdeauna în cele mai proaste momente.
Încercați să găsiți indicații de orientare într-un oraș necunoscut sau la telefon cu un prieten cu care nu ați mai vorbit de ani de zile — dintr-o dată, procentul bateriei este de o singură cifră.
Dacă sunteți proprietar de Android, acest lucru s-ar putea întâmpla mai des decât vă așteptați și mai repede decât ar trebui. Citiți mai departe pentru a afla un motiv comun pentru care bateria dvs. Android se consumă atât de repede.
1.Sunt bateriile generice la fel de bune?
Amenințările de securitate au afectat utilizatorii de Android, Google emitând avertismente de siguranță și luând măsuri rapide atunci când sunt descoperite noi încălcări.
Pe 25 martie, Google a interzis zeci de aplicații de pe piața sa Google Play, după ce a aflat că dezvoltatorii le-au proiectat să colecteze și să transmită datele utilizatorilor fără știrea acestora.
O altă amenințare a fost descoperită în mai, când firma de securitate cibernetică Kaspersky a identificat trei aplicații în magazinul Google Play care conțineau software de hacker în stil troian numit „Jocker”. Deși Google a interzis aplicațiile cu acest cod, malware-ul a reușit cumva. Aplicațiile rău intenționate nu sunt nimic nou. Dar pot fi ascunse și s-ar putea să nu știi că Android-ul tău este infectat. În acest caz, bateria dvs. poate încerca să vă trimită semne că telefonul este în pericol.
2.Ceva ascuns ar putea cauza descărcarea și moartea bateriei
Există mai mulți factori care ar putea duce la pierderea bateriei Android, mulți fiind la fel de banali precum luminozitatea ecranului prea mare. Dar dacă observați că bateria dvs. Android se consumă mai rapid decât în mod normal, ar putea fi un semn de ceva mai sinistru. Telefonul dvs. poate fi infectat cu programe malware, după cum a raportat CNET. Care este un instrument folosit de hackeri pentru a accesa informațiile și capabilitățile telefonului dvs.
O modalitate prin care malware-ul poate ajunge pe telefonul dvs. este prin descărcarea unei aplicații rău intenționate. Care vă va cere anumite permisiuni atunci când este instalată pe telefon.
Acest lucru s-a întâmplat recent cu o aplicație Android numită Ads Blocker, a raportat CNET. Care trebuia să facă exact așa cum spune și numele și să blocheze reclamele. Din păcate, aplicația era de fapt „adware” deghizat. Rulând în fundal și arătând utilizatorilor mai multe anunțuri în loc de mai puține.
3.O baterie descărcată nu este singurul semn că telefonul tău este infectat
O baterie descărcată este un semn revelator al unui potențial malware. Deoarece malware-ul folosește puterea fără știrea dvs. Dar nu este singurul. Potrivit CNET, este posibil să observați reclame sau aplicații constante pe care nu le recunoașteți pe telefon. Dacă instalați o aplicație și pictograma dispare fără avertisment, ați putea avea probleme.
Este posibil să primiți și un avertisment sub formă de ransomware. Care nu este niciodată un semn bun. În acest caz, veți vedea că hackerii v-au blocat informațiile. De cele mai multe ori, conform CNET, veți primi o fereastră pop-up de la atacator care vă cere Bitcoin. O formă de monedă electronică – pentru a vă recupera fișierele.
4.Ce trebuie să faceți dacă bănuiți că telefonul dvs. este infectat cu programe malware
Confruntarea cu malware este atât înfricoșătoare, cât și incomod. Dacă bănuiți că ceva nu este în regulă cu Androidul dvs., încercați să ștergeți aplicația pentru a rezolva problema. Dacă aplicația nu se mișcă, veți dori să căutați sfatul experților pentru a determina cea mai bună modalitate de a o șterge de pe telefon.
Pentru a investiga aplicațiile existente, verificați permisiunile. Care este ceea ce aplicațiile au voie să facă și să acceseze pe telefonul dvs. Puteți face acest lucru mergând la aplicația Setări, atingând o aplicație și apoi Permisiuni. Veți dori să verificați și să vedeți dacă vreo aplicație are permisiunea de a face ceva ce nu ar trebui. Cum ar fi trimiterea de mesaje text, a declarat Adam Bauer, cercetător de securitate pentru compania de securitate mobilă Lookout, pentru CNET.