Reclamă

Protecția solară este extrem de importantă. Dacă lucrați de acasă și aveți o rutină de dimineață trebuie să vă reamintiți să o aplicați.

Protecția solară se aplică și dacă nu ieșiți din casă

Dacă doriți să vă protejați pielea de razele UVA și UVB ale soarelui, va trebui să vă puneți protecție solară în fiecare dimineață. Potrivit specialiștilor medicali, chiar și atunci când rămâneți complet în interior.

„Razele UVA pătrund prin sticlă, așa că, dacă camera ta are o fereastră, este important să porți o protecție solară chiar și în interior”,  a spus medicul dermatolog din New York, Dr. Hadley King, pentru CNN.com

„Razele UVA sunt în general legate de îmbătrânirea celulelor pielii și tind să fie cauza ridurilor, a petelor solare și a altor semne de deteriorare solară. Pe de altă parte, razele UVB sunt cauza principală a arsurilor solare, afectând direct ADN-ul în celulele pielii. și sunt legate de majoritatea cancerelor de piele.”

Sticla vă protejează de razele solare, dar nu în totalitate

Harold Lancer, dermatolog din Los Angeles și fondator al Lancer Skincare, este de acord.

„Ca regulă generală, le spunem pacienților:„ Dacă puteți vedea unde mergeți fără utilizarea unei lanterne, există suficientă lumină pentru a necesita utilizarea de protecție solară ”, spune el.

Dacă stați într-un spațiu fără ferestre și fără nici un fel de lumina directă a soarelui. Tot trebuie să aplicați protecție solară. Telefoanele, laptopurile, televizoarele și chiar becurile cu LED-uri pot emite lumină albastră. Numită lumină vizibilă de mare energie aceasta poate afecta sănătatea pielii.

Potrivit specialiștilor și lumina HEV sau lumina albastră poate pătrunde în nivelurile inferioare ale pielii. Acest lucru poate poate provoca o îmbătrânire prematură. Atât lumina HEV, cât și razele UV ale soarelui generează radicali liberi sau specii reactive de oxigen.  Aceștia determină celulele pielii să producă enzime care descompun colagenul și elastina în piele. Totuși, lumina HEV nu este asociată cu cancerul de piele, spre deosebire de razele UV.

Folosiți protecție solară bogată în zinc și dioxid de fier

„Diferența dintre un SPF 30 și 50 este de doar 1%”, spune dermatologul Dr. Jessie Cheung, de la Cheung Aesthetics and Wellness din Chicago. „SPF 30 blochează 97% din razele UVB ale soarelui, în timp ce un SPF 50 vă oferă 98% blocare a UVB.”

De asemenea, potrivit specialiștilor o protecție solară cu spectru larg care conține oxid de zinc și dioxid de fier va oferi o protecție adecvată împotriva razelor UVA și a luminii albastre

Totodată, specialiștii mai spun să aplicați un strat solid de SPF înainte de a ieși afară.  Amintiți-vă să îl aplicați la fiecare două ore. Pe lângă protecția solară este important să purtați și o pălărie, ochelari de soare, îmbrăcăminte de protecție. Dacă este posibil să rămâneți la umbră .


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro