Reclamă

Cutremurele desfășurate în zona Gorj au o frecvență mare în ultimele zile. Acestea sunt de fapt replici după cele două seisme de peste 5 grade pe scara Richter desfășurate săptămâna trecută în zona Olteniei. Localnicii din regiune duc groaza unui seism major, mai ales având în vedere exemplul Turciei.

Cutremur de 6,4 în Turcia

Seismul care a avut o magnitudine de 6,4 a avut loc în Turcia în aceeași provincie devastată în urmă cu două săptămâni. Cutremurul de aseară s-a resimțit atât în Siria cât și în Liban și Egipt.

Seismul a avut și o replică, de 5,8 grade pe scara Richter. În urma acestui cutremur, 4 oameni și-au pierdut viața. De asemenea peste 200 de persoane au fost rănite.

Echipe de salvare care au acționat și după cutremurele din 6 februarie au fost prezente pe teren pentru a evalua situația. Panica a fost instalată mai ales în zona epicentrului cutremurelor. Câteva clădiri s-au prăbușit, iar oamenii au preferat să petreacă ore întregi în stradă de teama de a mai intra în propriile locuințe.

Deși autoritățile au făcut apel la oameni să își pastreze calmul, panica a fost uriașă. Mai ales în contextul în care în acea zonă a Turciei au murit 46.000 de oameni după seismele din 6 februarie.

Pământul se mișcă în continuare în regiunea Olteniei, afectată de cutremur săptămâna trecută

Marțea trecută, un cutremur de 5,8 a zguduit zona Olteniei. Seismul s-a simțit puternic și a avut consecințe de speriat pentru locuitorii din zonă. Numeroase clădiri din Gorj au fost afectate serios de seismul care a avut și o replică de 5,2. De atunci, au existat în zonă peste 650 de replici. Acestea nu au mai depășit magnitudinea de 4 grade pe scara Richter. Totuși, locuitorii din zonă sunt în continuare extrem de speriați de urgia pământului, mai ales după ultimele vești din  Turcia.

Mulți gorjeni au preferat chiar să plece din zonele de reședință în această perioadă, tocmai pentru a  sta departe de vreun eventual pericol.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro