Ludovic Orban a făcut un anunț care cutremură scena politică. Fostul lider al PNL a decis să demisioneze.

Ludovic Orban a anunțat, luni, după ședința conducerii formațiunii în care s-a validat guvernarea cu PSD, că a decis să demisioneze din partid. El a explicat că începând de astăzi, pentru el, PNL a murit.

Ludovic Orban: Pentru mine PNL a murit

„Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PNL. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a spus Orban, la ieşirea din şedinţa PNL unde, spune el, 17 lideri de filiale au lipsit.

Ludovic Orban a mai spus că baza partidului a fost împotriva alianţei cu PSD, una împotriva firii.

”E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USR poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea „, a mai declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, ”astăzi nu mai există nicio forţă politică de centru dreapta care să îi reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi”.

PSD a revenit la putere

”Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal.

Reamintim faptul că Ludovic Orban a pierdut, în septembrie, alegerile interne în PNL. În urma acestui eșec, Orban a declarat că orice parteneriat dintre el și președintele Klaus Iohannis a luat final. Florin Cîțu a intervenit și a spus că nu a existat niciodată un parteneriat între cei doi, ci între Iohannis și PNL.

Ludovic Orban a renunțat la partidul său de suflet

Ulterior, Ludovic Orban a decis să își dea demisia din grupul politic parlamentar al PNL, devenind astfel parlamentar independent. Gestul său a fost urmat de mulți alți politicieni, care, la rândul său, s-au poziționat împotriva deciziilor PNL. Totuși, cel mai dur atacator al PNL rămâne Ludovic Orban, care de câteva săptămâni explică faptul că PNL nu trebuie în niciun caz să se alieze cu PSD. Din punctul său de vedere, PNL trebuie să rămână într-un guvern de coaliție de centru dreapta, alături de USR și UDMR.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.