Reclamă

Un nou seism s-a înregistrat în România, noaptea trecută. Cutremurul s-a produs în zona Transilvania, Covasna, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un seism cu magnitudinea 2,5 pe scara Richter s-a produs noaptea trecută în România, la ora locală 01:42. Cutremurul a avut loc în zona Transilvania, Covasna, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 128 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 34km E de Brașov, 83km N de Ploiești, 117km SV de Bacău, 132km NE de Pitești, 140km N de București, 148km E de Sibiu, 158km V de Galați, 158km V de Brăila, 202km SV de Iași, 204km N de Ruse.

Cutremur în România, noaptea trecută. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut
Pexels

Urmează un cutremur mare România?

Activitatea seismică intensă din ultimele luni a readus în discuție marele cutremur ce o să vină în România. Specialiștii preconizează că în anii următori va avea loc un cutremur puternic. Momentul în care seismul va lovi depinde de mulți factori și este greu de preconizat cu exactitate.

Până atunci, conform ultimelor date, seismologii consideră că în România s-ar putea produce mai multe cutremure mediii. Acestea pot ajunge până la 5-6 grade pe scara Richter. Acesta sunt așteptate având în vedere ca de mai bine de 10 ani un astfel de seism nu s-a mai produs în România.

„Şi anul trecut această perioadă a anului a fost caracterizată de o intensificare a activităţii seismice. Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice. Însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul. Sau unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc.

De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a declarat și fizicianul Mihai Diaconescu, în cadrul unei emisiuni de televiziune.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro