În dimineața de 24 noiembrie 2021, la ora 05:03:34, s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1 și la adâncimea de 132, în Vrancea, Buzău.

Cutremurul s-a produs și s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe: 117km nord de București, 63km nord-est de Ploiești, 60km est de Brașov, 130km vest de Brăila, 133km vest de Galați, 129km sud de Bacău, 135km nord-est de Pitești, 174km est de Sibiu, 211km  sud-vest de Iași, 182km nord de Ruse, precizează INCDFP.

Cutremur în România, miercuri dimineață. Unde a fost resimțit seismul și ce magnitudine a avut.
Pinterest

 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un nou cutremur în România.

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc în dimineața de 24 noiembrie 2021, la ora 05:03:34, în zona seismică Vrancea, Buzău. INCDFP mai declară că seismul a fost unul slab. Acesta a avut o magnitudine de doar 3.1 pe scara Richter și producându-se la adâncimea de 132km.

De menționat este faptul că în urmă cu doar câteva zile, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat un alt cutremur. A avut o magnitudine similară și s-a produs în aceeași zonă. Institutul a declarat pe data de 17 noiembrie, că a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 3,2 în județul Vrancea.

Din ce în ce mai dese!

INCDFP mai precizează că seismele din România se petrec în cea mai mare parte în zona seismică Vrancea. Acestea sunt strâns legate de faptul că zona este locul de convergență între mai multe blocuri tectonice.

„Din cauza presiunilor exercitate din mai multe direcţii, se produc ruperi în interiorul respectivului bloc, acestea fiind la originea mişcărilor seismice vrâncene”, se arată într-un studiu al INFP.

Aproximativ 10 seisme cu o magnitudine de 6,0 până la cel mult 6,6 grade au loc anual în România. Pe an, avem aproximativ cinci cutremure ce pot depăși magnitudinea de 6,7 pe scara Richter. Însă avem parte de peste 100 de seisme anual. În România au loc anual în jur de 100 de cutremure slabe. Acestea au magnitudinea mai mică de 5,0 pe scara Richter.