Un nou seism s-a înregistrat în România. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un seism cu magnitudinea 3,3 pe Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora locală 1:20. Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Seismul a avut loc la o adâncime de 130 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 73 km est de Braşov, 88 km nord-est de Ploieşti, 105 km sud de Bacău, 119 km vest de Galaţi, 120 km vest de Brăila şi 140 km nord de Bucureşti.

De la începutul lunii decembrie, în România s-au produs 23 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter. Chiar și în ultimele zile activitatea seismică a fost intensă.

Marți după-amiază, în judeţul Prahova a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,2, la adâncimea de 130 de kilometri. Cu doar câteva ore mai devreme, la 13:53, un cutremur cu magnitudinea 3,4 a avut loc în județul Buzău la o adâncime de 122 kilometri. Iar un alt seism de 3,5 magnitudine a avut loc luni la ora 23:45, în zona seismică Vrancea.

Cutremur în România, joi, 30 decembrie! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut
Pixabay

Cel mai mare cutremur din acest an

Anul 2021 a înregistrat numeroase cutremure, majoritate în zona Vrancei. Din fericire, seismele nu au fost unele puternice, neproducând pagube. Cel mai mare cutremur din țara noastră din acest an s-a produs tot în zona Vrancea, în luna mai. Aceasta zonă are un risc seismic crescut față de restul țării.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul a înregistrat 4,7 grade magnitudine pe scara Richter și a avut loc la ora 21:36 (ora României). El a fost resimțit puternic în mai multe județe din țara noastră, chiar și în Capitală.