Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit miercuri Taiwanul, ducând la prăbușirea zeci de clădiri și provocând moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 50.

Acest seism este considerat cel mai puternic din ultimii 25 de ani, afectând grav orașe și infrastructuri majore.

Imaginile filmate și distribuite de martorii oculari pe rețelele de socializare arată extinderea pagubelor, de la clădiri prăbușite până la alunecări masive de teren. În Hualien, aproape de epicentrul cutremurului, videoclipurile evidențiază eforturile oamenilor de a evacua victimele prinse sub dărâmături. În Taipei, capitala insulei, pasagerii unui metrou au fost surprinși ținându-se de bare în timp ce vagonul se clătina puternic.

Pe lângă pierderile umane și distrugerile materiale, cutremurul a avut și alte efecte semnificative asupra regiunii, inclusiv închiderea unor fabrici și deconectarea la energia electrică pentru zeci de mii de locuitori. Acest dezastru natural a generat multiple replici, accentuând starea de urgență și eforturile de recuperare și ajutorare în zonele afectate.

Cutremurul din Taiwan reprezintă una dintre cele mai grave catastrofe naturale recente, cu un bilanț dureros de decese, răniți și pagube semnificative. Recuperarea și reconstrucția vor necesita timp și eforturi substaniale, pe măsură ce comunitățile încearcă să se redreseze după acest eveniment devastator.