Reclamă
Reclamă

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,2 s-a produs vineri noaptea în largul coastei sudice a statului Peru, conform United States Geological Survey (USGS). Seismul a avut loc la o adâncime de 28 de kilometri.

În urma cutremurului, Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a emis un avertisment privind „posibile” valuri de tsunami care ar putea atinge până la 3 metri de-a lungul unor zone costiere din Peru. „Pe baza tuturor datelor disponibile, sunt prognozate valuri de tsunami periculoase pentru unele zone de coastă”, a transmis centrul.

Institutul de Geofizică din Peru (IGP) a emis la rândul său o alertă de tsunami, recomandând autorităților să activeze protocoale pentru protecția populației din cauza „posibilei” apariții a unui tsunami.

Reclamă

Cutremurul s-a produs la aproximativ 600 de kilometri sud de Lima, capitala Peru.

Conform USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 7,2 și s-a înregistrat la o adâncime de 28 de kilometri.

Recapitulând, un cutremur de 7,2 grade a avut loc în largul coastei sudice a statului Peru, fiind emisă o alertă de tsunami posibil periculos pentru unele zone de coastă. Autoritățile peruviene sunt în alertă, activând protocoale pentru a proteja populația.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro