Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade a lovit districtul Hualien din estul Taiwanului, potrivit informațiilor furnizate de autoritatea taiwaneză pentru meteorologie. Evenimentul sismic nu a fost urmat, până în prezent, de raportări privind pagube materiale semnificative.

Cutremurul, având epicentrul la o adâncime de doar 10 kilometri, s-a făcut simțit și în capitala Taipei, generând o stare de anxietate în rândul locuitorilor. Această manifestare seismică survine după tragedia din aprilie, când un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a lovit aceeași regiune, Hualien, lăsând în urmă cel puțin 14 victime și sute de replici seismice.

Taiwan, o zonă cunoscută pentru activitatea seismică intensă datorită poziționării sale la joncțiunea a două plăci tectonice, se confruntă frecvent cu astfel de fenomene. Istoricul recent amintește despre cutremurul din 2016, soldat cu peste 100 de decese în partea de sud a insulei, și despre devastatorul seism din 1999, care a ucis peste 2000 de persoane în regiunea centrală, ambele reprezentând momente de cotitură pentru țară în materie de pregătire și răspuns la calamități naturale.