Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, duminică la ora 10:02:49, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul, localizat la o adâncime de 90 de kilometri, nu a fost raportat să fi cauzat daune sau victime.

Episodul seismic a fost înregistrat la distanțe cuprinse între 32 și 94 de kilometri de orașele Focșani, Buzău, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Bacău și Brașov, revelând faptul că s-a produs într-o zonă rezidențial semnificativă din punct de vedere demografic. Totuși, datorită magnitudinii și adâncimii sale, cutremurul nu a provocat daune materiale sau victime umane, conform rapoartelor inițiale.

Evenimentele seismice în zona Vrancea sunt frecvente, regiunea fiind bine cunoscută pentru activitatea seismică din România. Autoritățile rămân în alertă pentru monitorizarea oricăror eventuale replici sau cutremure de magnitudine mai mare. Cetățenii sunt îndemnați să urmeze instrucțiunile de siguranță în cazul unor viitoare evenimente seismice.