Ultimele zile au venit ca un tun pentru întreaga Planetă. Zeci de cutremure de magnitudine mare au avut loc în state importante. După ce China și Grecia au fost zdruncinate acum două zile de cutremure semnificative, o altă zonă este afectată. Un cutremur cu magnitudinea de 6.2 grade pe scara Richter sperie autoritățile.

Reclamă

Cutremur cu magnitudinea de 6.2

Seismul a avut loc în regiunea centrală a Mării Mediterane. Cutremurul, cu magnitudinea de 6.2 grade pe scara Richter a avit loc joi. Anunțul oficial a fost făcut de specialiştii de la Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), informează Reuters.

Cutremurul a fost destul de mare și a fost reismțit. Epicentrul seismului s-a aflat la aproximativ 240 de kilometri sud-vest de regiunea Methoni din Grecia. Oamenii sunt îngroziți de magnitudinea destul de mare pe care a avut-o seismul.

Se pare că acest seism s-a produs la o adâncime de  doar 10 kilometri, potrivit EMSC. De altfel, până la această oră, nu au fost înregistrate alte replici. Cu toate acestea, autoritățile se așteaptă să apară și replici, deoarece seismul a fost mult prea mare.

Și în România, cutremurele sunt tot mai dese. Doar în ultima perioadă, zona seismică Vrancea a băgat autoritățile în panică. Cel mai mare cutremur din acest an a avut magnitudinea de 5.6 grade pe scara Richter. Acesta a fost resimțit și în București și a avut loc la finalul lunii ianuarie. De altfel, pe data de 25 aprilie, un nou seism cu magnitudine de 5.2 are loc în zona Vrancea. Acesta a fost resimțit la Pitești, București, Brașov și Prahova. Cele mai multe cutremure au loc primăvara, însă specialiștii sunt destul de îngrijorați. Se pare că seismele din acest an au fost destul de multe la nivel internațional. Cercetătorii în fizica pământului încearcă să afle de ce în acest an au fost atâtea seisme și dacă pe parcursul anului acest fenomen care poate avea urmări tragice, va continua.