Reclamă
Reclamă

Deputații Oana Cambera și Andrei Lupu au câștigat în instanță, la Curtea de Apel București, în numele Partidului REPER, anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central și renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare, în mai multe județe și secții de vot, inclusiv în controversata secție nr. 282 din Tunari din Ilfov.

Curtea de Apel București a decis, vineri, în Dosarul 4059/2/2024, anularea Deciziilor Biroului Electoral nr. 67D/11.06.2024, nr. 78D/14.06.2024, nr. 93D/18.06.2024, nr. 94D/18.06.2024, nr. 97D/18.06.2024 și nr. 110D/18.06.2024 și să oblige Biroul Electoral Central să soluționeze cererile de renumărare a voturilor pentru alegerile europarlamentare, conform cererii de chemare în judecată. Aceasta a fost formulată în numele Partidului REPER de deputații Oana Cambera și Andrei Lupu, cu sprijinul avocatului Dragoș Popa, arată comunicatul de presă al formațiunii, citat de News.ro.

„Am recâștigat astăzi în instanță un pilon al democrației: dreptul de a fi respectat votul oamenilor. În ultimele săptămâni, am primit peste 250 de sesizări din județe și secții diferite, foarte multe persoane și-au făcut public votul, pentru că nu îl găseau pe procesul-verbal al secțiilor unde au votat. Secția nr. 282 din Tunari, Ilfov, este cazul cel mai cunoscut, de unde a început și procesul de sesizare, însă BEC ne-a respins toate cererile pe bandă rulantă, deși existau probe consistente, inclusiv declarații ale persoanelor în cauză. Justiția a făcut azi dreptate pentru toate aceste persoane și a hotărât să anuleze deciziile abuzive ale BEC. Este o situație fără precedent și vom continua pe mai departe efectuarea tuturor procedurilor legale pentru a ne asigura că va fi pusă în executare această decizie,” a declarat deputata de Ilfov Oana Cambera.

Reclamă

Biroul Electoral Central este obligat prin decizia Curții de Apel să înceapă renumărarea buletinelor de vot în mai multe secții de votare din țară pentru alegerile europarlamentare. Acest lucru ar putea avea un efect direct asupra rezultatului final al alegerilor.

„Astăzi, am reușit să punem frână încă o dată abuzurilor tuturor celor numiți să mimeze munca și democrația. În acest moment, mai multe secții din țară vor trebui să renumere voturile oamenilor și să-l respecte. Vor fi multe lucruri de explicat dacă de la zero ajungi la câteva zeci de voturi sau sute de voturi și va trebui să ne lămurim dacă acestea pot fi încadrate la erori umane sau rea-credință. Cu sprijinul domnului avocat Dragoș Popa, putem spune că astăzi am făcut un pas în respectarea opțiunii oamenilor,” a declarat deputatul Andrei Lupu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro