Reclamă
Reclamă

Curtea de Apel București a obligat Biroul Electoral Central la soluționarea cererilor de renumărare a voturilor, nu la dispunerea efectivă a renumărării. Instanța a emis această hotărâre în urma unui proces inițiat de deputații REPER, Oana Cambera și Andrei Lupu.

Purtătoarea de cuvânt a Biroului Electoral Central, Anamaria Revnic Călugărița, a precizat că decizia Curții de Apel nu este definitivă și, prin urmare, nu este executorie. „Curtea de Apel București a obligat Biroul Electoral Central la soluționarea cererilor de renumărare și nu să dispună renumărarea. Hotărârea nu este definitivă, prin urmare nu este executorie. Biroul Electoral Central va face recurs luni”, a declarat Anamaria Revnic Călugărița pentru Agerpres.

Partidul REPER a anunțat, printr-un comunicat de presă, că deputații Oana Cambera și Andrei Lupu ar fi câștigat în instanță anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central și renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe județe și secții de vot, inclusiv în controversata secție nr. 282 din Tunari din Ilfov.

Reclamă

„Decizie fără precedent: Curtea de Apel București obligă BEC să dispună renumărarea buletinelor de vot din mai multe secții de votare pentru alegerile europarlamentare. Deputații Oana Cambera și Andrei Lupu au câștigat în instanță, la Curtea de Apel București, în numele Partidului REPER, anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central și renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare, în mai multe județe și secții de vot, inclusiv în controversata secție nr. 282 din Tunari din Ilfov, unde a votat deputata de Ilfov”, se arată în comunicatul de presă remis vineri de REPER.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro