Curtea de Apel București a luat decizia definitivă de a restitui la Direcția Națională Anticorupție (DNA) dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de trafic de influență, pentru refacerea rechizitoriului. Această hotărâre vine după ce Tribunalul București a exclus anumite probe colectate de FBI și a identificat neregularități în rechizitoriul DNA din octombrie 2022.

În decizia Curții se menționează anularea mai multor probe ale DNA și nulitatea ordonanțelor de urmărire penală și punere în mișcare a acțiunii penale pentru perioada 19.03.2018-12.01.2021 împotriva lui Liviu Dragnea și altor inculpați.

În acuzațiile aduse de DNA, Liviu Dragnea este susținut că ar fi beneficiat de foloase necuvenite, în valoare de 250.000 de dolari, pentru a obține acces la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. De asemenea, s-ar fi implicat în asigurarea serviciilor de lobby și consultanță politică valorând 30.000 de dolari pentru partidul său, în perioada ianuarie – mai 2017.

Alături de Dragnea, au fost trimiși în judecată și alți inculpați, printre care Gheorghe Dimitrescu și oamenii de afaceri Cristian Burci, Carlo Robert Burci și Dan Valentin Belcea, pentru cumpărare de influență sau complicitate la aceasta.