În funcție de cerere și ofertă, cursul valutar interbancar variază în permanență pe toată perioada zilei de tranzacționare. Așa că, potrivit ultimelor informații, BNR a anunțat cursul valutar pentru data de 23 mai 2022 . Se pare că moneda europeană se află pe pantă ușor ascendentă.

Deşi cursul interbancar nu a înregistrat fluctuaţii mari, la casele de schimb din România, un euro depăşeşte, atât la vânzare, cât şi la cumpărare, pragul de 5 lei. S-a ajuns în această situaţie în condiţiile în care este o lipsă de cash în piaţă, în contextul războiului din Ucraina.

1. Curs BNR pentru euro

În ultimele două zile de cotație, vineri și joi, moneda unică europeană a cunoscut creșteri importante. Urmează să vedem, la viitoarea ședință, cum evoluează moneda euro.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Cotațiile valutare pentru ziua în curs vor fi actualizate de Banca Națională a României după ora 13.00. Până atunci va fi luat în calcul cursul valutar din ziua de vineri.

Curs valutar, BNR, luni, 23 mai. Cât valorează un euro astăzi  Sursa: Social Media

Vineri, 20 mai, un euro a crescut cu 0.0003 lei și a ajuns la valoarea de 4.9477 lei, față de ziua precedentă când valoarea sa ajunsese la 4.9474 lei.

Amintim că valoarea maximă a unui euro, de 4.9495 lei, a fost înregistrată la data de 22 septembrie, în 2021.

1 euro= 4,9477 lei

2. Curs BNR pentru dolar

Dacă euro a crescut, dolarul a avut întâmpinat câteva probleme. Dolarul american se afla pe o pantă descendentă, în ultima ședință, înregistrând o scădere cu 0.0416 lei, așa că a ajuns la valoarea de 4.6725 lei. Cu o zi de cotație în urmă, joi, dolarul valora 4.7141 lei.