Reclamă

De unii considerate dezgustătoare, iar de alții adevărate delicatese. Specifice bucătăriei franceze, picioarele de broască au devenit vedetă în întreaga lume. Din întreg corpul amfibianului, picioarele sunt cele mai consumate. De ce însă nu se mănâncă atât de mult și restul corpului și cu ce sunt ele mult mai speciale?

Picioarele de broască sunt mult mai gustoase și ușor de consumat decât restul corpului. Există mai multe variante în care pot fi gătite și reprezintă o adevărată sursă de proteină, potasiu, vitamine și acizi grași. Cei care au încercat acest fel de mâncare au spus că gustul picioarelor de broască este asemănător cu cel al puiului. În timp ce unii le aseamănă cu gustul cărnii de pui, sau cu cel al aripioarele de pui, alții au fost de părere că gustul lor este asemănător cu carnea de pește.

De ce mănâncă oamenii doar picioarele de broască, dar nu și restul corpului?

pixabay

Motivul este unul destul de simplu. În timp ce picioarele de broască sunt fragede și suculente, nu același lucru îl putem spune despre restul părților corpului. Măruntaiele, intestinele și cutia toracică nu sunt bune pentru a fi consumate. De asemenea, pielea este extrem de alunecoasă și de dură. Acestea sunt principalele motive pentru care doar picioarele de broască sunt cele mai consumate.

Cel mai adesea, pulpele de borască sunt prăjite, pane sau la grătar. Este folosit un amestec de mai multe condimente, precum praful de ceapă și de sare, cayenne și pudră de usturoi. Dacă acum sunt printre cele mai căutate, în urmă cu zeci de ani pulpele de boască erau considerate mâncarea săracilor. Ulterior, acestea au început să devină o delicatesă și au fost adăugate în meniul restaurantelor. Pentru că sunt considerate pești, în perioada Postului Mare, picioarele de broască puteau să fie consumate atunci când Biserica interzicea consumarea cărnii. Astăzi însă, sunt considerate o adevărată delicatesă. În alte părți ale lumii broasca întreagă este folosită în diverse supe.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro