Curiozitate oamenii îi împinge la gesturi nebunești, exact cum a fost și în cazul unui bărbat din Bistrița-Năsăud. Acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei pentru că a vrut să vadă cum este cu izoleta.

Un bărbat de 60 de ani din localitatea Crainimăt, județul Bistrița-Năsăud a sunat la numărul de urgență 112 să anunțe că este infectat cu coronavirus. Imaginația bărbatului a fost una dezvoltată, anunțând că este venit din Italia și are simptome specifice infectării cu coronavirus. De asemenea, acesta a oferit și o identitate falsă, dar cu propria adresă.

Autoritățile au dat alerta iar un echipaj medical pregătit pentru astfel de cazuri au mers să preia bărbatul posibil infectat cu coromavirus. Când au ajuns la fața locului, cadrele medicale au descoperit că totul a fost o farsă.

Pentru această curiozitate, bărbatul din Bistrița-Năsăud a fost sancționat cu 5.000 de lei.

„Pe 15 martie, în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimăt, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un echipaj B2 din substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică).

La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, se arată într-o informare emisă de Prefectura Bistrița-Năsăud.