Iată care a fost gestul făcut de japonezi!

În urmă cu patru ani, Japonia a părăsit Cupa Mondială FIFA 2018 după ce a pierdut în fața Belgiei în optimi de finală.

În ciuda faptului că erau abătuți și cu inima frântă după înfrângere, fanii și-au arătat clasa, curățând gunoaiele din tribune lăsate în urmă de alți fani.

Gestul lor a fost apreciat pe rețelele de socializare din întreaga lume

Suntem în 2022, Cupa Mondială se desfășoară în Qatar, iar fanii japonezi încă au ca prioritate… curățenia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de عمر فاروق Omar Farooq (@omr94)

Încă o dată, aceștia i-au lăsat uimiți pe fanii fotbalului din întreaga lume, curățând toate gunoaiele de pe stadionul Al Bayt după meciul de deschidere al Cupei Mondiale FIFA 2022 dintre Qatar și Ecuador. Gestul i-a lăsat pe localnici stupefiați, deoarece Japonia nici măcar nu juca în ziua de deschidere.

Fanii erau îmbrăcați în culorile naționale ale națiunilor lor și au mers din rând în rând, adunând sticle de plastic, pahare de hârtie și pachete de mâncare.

Un influencer a filmat gestul frumos cu telefonul său și l-a distribuit pe Instagram

Când a întrebat: „De ce faceți asta?”, un fan japonez i-a răspuns: „Suntem japonezi și nu lăsăm gunoaie în urma noastră, iar noi respectăm locul”.

De asemenea, fanii nu au lăsat niciun steag pe teren sau în tribune, care fuseseră aruncate de fanii qatarezi și ecuadorieni.

Gestul amabil al fanilor a fost lăudat de mulți pe rețelele de socializare. Clipul realizat de Omar a fost distribuit acum pe Facebook, Twitter și alte platforme de socializare/

Un utilizator Instagram a scris după ce a vizionat videoclipul.

„Ei au respect și transmit respectul în copiii lor. Deci, după cum vedem în acest an și în anii precedenți, japonezii sunt mai presus de ceilalți în acțiunile lor. Fie ca noi, poporul arab, să învățăm acest nivel de respect și să începem să facem curățenie în urma noastră, în loc să așteptăm ca o femeie de serviciu să facă curățenie”

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.