Haos pe piață după ce scumpirile din ultimele luni au afectat și sectorul legumelor românești

Deși temperaturile de primăvară se lasă așteptate momentan, românii caută deja prin piețe legumele românești. Roșii, castraveții, ardeii, salata sau ridichile cultivate în țara noastră vor fi mai scumpe ca anul trecut.  Acest lucru se datorează și vremii care pune bețe în roate producătorilor.  La rândul lor, aceștia au avut costuri mai mari față de anii trecuți în ceea ce privește partea de răsaduri.  De altfel, producătorii au investit și în energie, fiind nevoiți să își încălzească solariile.

Prețuri mai mari la tarabele cu legume românești

Din cauza faptului că au fost nevoiți să cheltuie mai mult decât în anii trecuți, agricultorii au recunoscut că vor aplica scumpiri. Astfel, cumpărătorii români vor ajunge să scoată din buzunare și de trei ori mai mulți bani decât anul trecut pentru un kilogram de legume cultivate în țara noastră.

Momentan, nu au apărut în piețe legume românești cu excepția cepei verzi sau a ridichilor. Acestea sunt destul de scumpe față de anii trecuți. Roșiile cultivate în România vor ajunge pe tarabe abia din luna mai. Deși la începutul anului, agricultorii și chiar unii aleși politici susțineau că nu există motive pentru care românii ar trebui să plătească mai mult pentru legumele de pe piață, lucrurile nu stau deloc așa.

Vremea capricioasă „este vinovată” pentru prețurile pe care legumicultorii le vor pretinde

După o iarnă călduroasă, agricultorii aveau speranțe mari pentru această primăvară. De altfel, acestea au fost întărite și de temperaturile neobișnuit de ridicate de la începutul lunii martie. Supriza neplăcută a venit însă în ultimele săptămâni când vremea s-a răcit brusc. Din acest motiv, agricultorii au fost nevoiți să apeleze la un plan de urgență costisitor pentru a ajunge să își vadă producția.

Astfel, cei mai mulți dintre ei au cheltuit bani grei pentru a-și planta și îngriji răsadurile. Din acest motiv, legumicultorii vor apela la 

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.