În urmă cu aproximativ două săptămâni, Cristian Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, în Dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu. În prezent, fostul primar al Sectorului 5 se află închis în Penitenciarul Rahova, însă încearcă din răsputeri să își micșoreze pedeapsa și să grăbească ieșire din închisoare. La ce metodă a apelat acesta?

Curtea de Apel București a stabilit o sentință definitivă în cazul lui Cristian Piedone, redusă la jumătate față de cea primită inițial. Cu toate acestea, fostul primar pare că nu are de gând să stea foarte mult în închisoare, așa că a trecut la atac. Mai exact, Cristian Piedone a apelat la o procedură specială prevăzută de legea penală, prin care atacă decizia judecătorilor.

Astfel, avocații fostului primar al Sectorului 5 au depus o contestație la executare (lămurire dispozitiv), care nu reprezintă, în sine, o cale de atac, ci o procedură jurisdicțională de rezolvare a situațiilor relative la executarea hotărârii, după rămânerea definitivă a acesteia. O astfel de procedură se execută atunci când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare (art 598, alin 1, lit C, Cod Proc. Penală).

Acțiunea a fost depusă pe data de 19 mai, iar primul termen al procesului este programat pentru data de 16 iunie 2022, potrivit fanatik.ro.

Cum vrea Piedone să iasă mai repede din închisoare. La ce strategie se gândește fostul primar din Sectorul 5 al Capitalei
Social media

Fiul lui Cristian Piedone vrea să îi ia locul

Vlad Piedone are de când să calce pe urmele tatălui său și intenționează să candideze pentru postul de primar ale Sectorului 5. Tânărul a anunțat că va face din „imposibil posibil” și va duce proiecte tatălui său mai departe. Vlad Piedone este hotărât să își depună candidatura și se bazează pe cetățeni că îl vor vota.

„Ne-a spus (n.r. – Cristian Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui mai departe”,  a declarat Vlad Piedone.

În prezent, Cristian Piedone a fost înlocuit de actualul viceprimar al Primăriei Sectorului 5, Mircea-Horaţiu Nicolaidis. Potrivit legii, acesta poate prelua interimatul timp de maxim 6 luni. După jumătate de an trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, conform Codului administrativ.