Adriaan Minune este unul dintre cei mai cunoscuți maneliști din România. La cât de umblat a fost prin întreaga lume, toată lumea se aștepta să cunoască limba engleză, însă nu e așa.
Într-un videoclip recent postat pe rețelele de socializare, se poate vedea cum manelistul încearcă să vorbească în engleză și recunoaște că nu știe. Adrian Minune este la o terasă alături de prieteni într-o locație extravagantă. Un ospătar vine la manelist să-l întrebe ceva, iar tot ce reușește Adrian Minune să spună este „Ok”. După ce a plecat acesta, cântărețul își întreabă prietenii ce l-a întrebat că nu a înțeles.
„Ce-a zis mă, că eu nu am înțeles? Tot ce am învățat este thank you ( trad. mulțumesc) ok ( trad. bine) și excuse me ( trad. scuză-mă).”
Ce studii are manelistul
În 1980, cântărețul a fost înscris la o școală generală în Colentina unde i s-a remarcat talentul său muzical și a participat la toate activitățile școlare ce țineau de muzică. Acesta a fost și prim solist la Cântarea României.
„Am ieșit în fața clasei și am cântat o melodie de a lui Tudor Gheorghe, intitulată „Acolo este țara mea”. Am fost aplaudat îndelung de toți colegii mei … Deci la doar 6 anișori s-a descoperit că am aptitudini muzicale. Din acel moment am participat la toate activitățile școlare și la Cântarea României ca prim solist. Elevii din clasele 4- 8 mă chemau la toate banchetele. În aceeași perioadă, bunicii mei(Niculina și Vasile), care se trag tot din familie de lăutari, mi-au cumpărat acordeon și m-a dus la un profesor de muzică, Domnul Sfântu, iar mai apoi la Domnul Florian”, a spus Adrian Minune.
Deși s-a înscris la liceu, manelistul nu a mai frecventat cursurile și a renunțat la școală în clasa a IX-a pentru a se dedica noii sale cariere de artist și pentru a cânta la evenimente. A început să colaboreze cu mai mulți lăutari, apoi și cu Dan Bursuc care i-a devenit impresar.
„Greul vieţii m-a motivat să copilăresc mai puţin şi totuşi am o grămadă de amintiri plăcute. Zilnic făceam naveta la şcoala generală, în Colentina (25 kilometri pe zi, dus-întors), călare pe un Pegas. Recunosc, bicicleta era una furată, n-aveam bani să-mi permit una! Mai toţi la vârsta aceea furau, nu ne dădeam seama! Am învăţat bine, ba chiar am ajuns la concursul „Cântare României” în 1988 finalist pe municipiu”, a mai spus cântărețul.