Olguţa Vasilescu se gândeşte la noi negocieri pentru ca Guvernul Orban să pice! Toate aceste discuţii sunt create după ce Guvernul PNL se opune majorării pensiilor, salariilor şi alocaţiilor pentru copii. Moţiunea de cenzură depusă de PSD este şansa socialilor să dea jos PNL.

Olguța Vasilescu face apel și către celelalte partide să susțină moțiunea de cenzură, pe lângă PSD și UDMR.

„PSD va depune o moţiune de cenzură, moţiune care se va axa nu doar pe sancţionarea unui abuz al Guvernului Orban, care doreşte să schimbe regulile în timpul jocului, ci şi pe necesitarea demiterii ca urmare a proastei guvernări. Să nu uităm că de la învestire Guvernul Orban s-a împrumutat cu suma de 20 de miliarde de lei fără ca aceşti bani să fie direcţionaţi către investiţii, din moment ce şantierele de autostrăzi sunt subfinanţate, din moment ce nu au mai fost alocate fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor locale, nu se mai măresc nici veniturile românilor şi se taie toate programele de sprijin pentru intreprinderile mici şi mijlocii sau pentru fermieri care fuseseră introduse de guvernarea PSD”, a declarat deputatul PSD.

Orban nu vrea să majoreze punctul de pensie, alocațiile și salariile

„Să nu uităm şi că ieri Ludovic Orban şi-a recunoscut intenţia de a nu majora punctul de pensie la 1.775 de lei din luna septembrie, aşa cum este prevăzută în legea pensiilor. Aşa cum a recunoscut şi că nu doreşte creşterea alocaţiilor copiilor, creşterea salariilor profesorilor, anunţând chiar şi măsuri dure de austeritate, cum ar fi eliminarea scutirii de impozite la IT-işti”, a mai spus Vasilescu.

De altfel, Olguța Vasilescu a anunțat că s-a reactualizat programul de guvernare al PSD.

„O altă decizie a fost trasarea sarcinii către departamentele PSD de a reactualiza programul de guvernare al PSD în raport cu ultimele măsuri luate de Guvernul Orban care a reuşit să anuleze în doar trei luni de zile toate progresele economice făcute de România în ultimii ani. De la 2,97% deficit au ajuns la 4%, de la 35% datorie publică se prognozează o datorie publică de 39%, de la aproape 5% creştere economică, am avut chiar şi 7% în anul 2017, se îndreaptă spre o creştere economică de 2%, potrivit analiştilor economici, de la 3,4% inflaţia în luna noiembrie a ajuns la 4,2%, iar cursul leu-euro a cunoscut de asemenea un nivel fără precedent istoric”, a mai afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

„Cu toată lumea, toţi parlamentarii care doresc să dea jos acest guvern care, iată, în trei luni de zile a reuşit să anuleze toate măsurile bune luate în ultimii trei ani de zile, cred că orice parlamentar care doreşte să voteze moţiunea este binevenit. (…) Sper să fie şi alţi parlamentari în afară de cei de la PSD şi UDMR care se susţină această moţiune de cenzură”.