Meteorologii anunță că următoarele săptămâni vor aduce temperaturi neașteptate în cea mai mare parte a țării. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile vestice, sudice și centrale, dar și în extremitatea de sud-vest a țării.

Această schimbare bruscă a vremii poate aduce surprize plăcute pentru cei care preferă temperaturile mai calde în timpul iernii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, cu accent pe regiunile sud-vestice.

În restul țării, precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Această veste poate fi o surpriză plăcută pentru iubitorii de ploaie și poate aduce un aer proaspăt și revigorant în aceste regiuni.

Vremea revine la normal în cea de-a doua săptămână: Temperaturi și precipitații apropiate de media sezonului

După o perioadă de temperaturi neobișnuit de ridicate și precipitații excedentare, vremea se va stabiliza în cea de-a doua săptămână.

Temperaturile medii vor fi în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va reveni la normal și va fi apropiat de cel obișnuit pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni! ANM anunță temperaturi neașteptate în toată țara

În ultima săptămână a perioadei prognozate, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Această veste poate fi încurajatoare pentru cei care preferă temperaturi mai blânde în timpul iernii.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni aduce o perioadă de vreme neobișnuită în România. Temperaturi peste cele normale și cantități de precipitații surprinzătoare vor fi prezente în diferite regiuni ale țării. Această schimbare bruscă a vremii poate aduce bucurie și surprize pentru cei care sunt în căutarea unor experiențe meteorologice inedite.