Vremea continuă să se încălzească în prima parte a acestei săptămâni, în toată țara, iar vântul se mai domolește. Ploile, atât de necesare agriculturii, se lasă însă așteptate, mai ales în zonele de câmpie, care înregistrează cel mai mare deficit. Ziare.com prezintă prognoza meteorologilor pentru intervalul 27 aprilie-10 mai, iar aceasta nu este foarte încurajatoare sub raportul cantităților de precipitații ce urmează să cadă peste zonele agricole ale României.

Reclamă

Vremea în Muntenia

În Muntenia, meteorologii anunță vreme caldă pentru intervalul următor, cu maxime peste normalul acestei perioade, care pot urca până la valoarea de 25 de grade Celsius și minime care se vor situa între 8 și 11 grade Celsius. O scădere a valorilor termice va apărea în intervalul 2-4 mai, urmând ca apoi, pentru a doua săptămână de prognoză să se întrevadă o nouă încălzire a vremii. Agricultorii pot spera la precipitații sub formă de ploaie în perioada 30 aprilie-3 mai.

Vremea în Oltenia

Și în Oltenia, până pe 1 mai, vorbim despre maxime termice care depășesc normalul perioadei, situate între 22 și 25 de grade Celsius și de minime situate în jurul valorii de 10 grade Celsius. Spre finalul acestei săptămâni, vremea devine răcoroasă, urmând ca, de săptămâna viitoare, progresiv, temperaturile să urce din nou peste 20 de grade Celsius. O probabilitate crescută de ploaie este prognozată pentru intervalul 29 aprilie-3 mai.

Vremea în Maramures

Și în Maramureș vor fi fluctuații semnificative ale temperaturilor, care la începutul săptămânii urcă până la 22 grade Celsius, urmând ca în weekend să se situeze în jurul valorii de 15 grade Celsius, pentru ca săptămâna următoare să stea sub semnul încălzirii. Și în această zonă se vor semnala ploi tot în perioada 29 aprilie-3 mai.

Vremea în Moldova

În același interval poate ploua și în Moldova, unde zilele următoare va fi cu mult mai cald, decât în mod normal, iar maximele vor ajunge până la 25 de grade Celsius. Temperaturile se vor normaliza spre finalul săptămânii, când maximele vor fluctua între 16 și 19 grade, iar în cea de-a doua săptămână de prognoză va avea loc o nouă încălzire semnificativă.

Vremea în Dobrogea

În zona Dobrogei, vremea se incălzește constant până în ziua de 1 mai și se vor semnala medii ale maximelor tremice de 20-25 de grade, in timp ce minimele termice vor fi de aproximativ 10 grde Celsius. După această dată sunt șanse ridicate de ploaie, iar tamperaturile vor scădea temporar, pentru ca după data de 4 mai să redevină cald.

Vremea la munte

La munte, vremea se incălzeste treptat până în data de 1 mai, ajungând mai caldă decât în mod normal, în această perioadă, cu maxime de până la 15 grade Celsius și minime negative la altitudini mari și de până la 5 grade Celsius în rest. O scădere de temperatură se așteaptă în intervalul 2-4 mai, când vor cădea și precipitații, după care se va încălzi din nou.