Meteorologii de la AccuWeather au emis prognoza meteo pentru finalul anului 2023 în România și au anunțat că decembrie va aduce condiții meteorologice atipice.

În București, ziua de 1 Decembrie va fi caracterizată de ploi și temperaturi cuprinse între 3 și 10 grade Celsius. În continuare, pe 2 decembrie, temperaturile vor scădea, atingând un minim de 3 grade și un maxim de 8 grade, iar ploile vor continua să cadă.

Nici luni, 3 decembrie, nu vor scăpa de precipitații, iar temperaturile vor oscila între 3 și 7 grade Celsius.

Perioada 4-10 decembrie

Între 4 și 10 decembrie, nu sunt prognozate precipitații, dar nici soare. Dimineața de Moș Nicolae va aduce temperaturi cuprinse între 1 și 7 grade Celsius.

În restul intervalului menționat, valorile termice vor oscila între 1 și 8 grade Celsius.

Din data de 11 decembrie, precipitațiile vor reveni, iar temperaturile vor înregistra o minimă de 2 grade Celsius în timpul nopții și o maximă de 8 grade Celsius în timpul zilei.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Când și unde vine iarna la noi în țară

Pe 12 și 13 decembrie, cerul va fi înnorat, dar nu se așteaptă precipitații. În schimb, pe 14, 15 și 16 decembrie, se vor înregistra ploi abundente, iar termometrele vor indica între 1 și 8 grade Celsius.

Perioada 17-23 decembrie

În perioada 17-23 decembrie, cerul va fi slab înnorat, iar temperaturile vor continua să scadă, atingând maxime de 6 grade Celsius și minime de 0 grade Celsius.

Vremea de Crăciun și Revelion

În Ajunul Crăciunului, cerul va fi slab înnorat, iar temperaturile vor oscila între un grad Celsius și 6 grade Celsius. În dimineața de Crăciun, nu se așteaptă zăpadă, ci ploi, iar temperaturile vor atinge un maxim de 7 grade Celsius și un minim de 0 grade Celsius.

A doua zi de Crăciun va aduce, de asemenea, ploi și temperaturi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius. Cea de-a treia zi de Crăciun va fi caracterizată de cer înnorat și temperaturi între -2 grade Celsius și 7 grade Celsius.

În noaptea dintre ani, bucureștenii se vor bucura de fulgi de zăpadă, deoarece este foarte probabil să ningă, iar temperaturile vor fi cuprinse între -6 grade Celsius și 1 grad Celsius. Astfel, există șanse mari să intrăm în noul an cu zăpadă.