Facturile la gaze naturale și curent au explodat în ultimele luni. Astfel, românii caută cu disperare să facă economie în ceea ce privește consumul. Un detaliu important trebuie bifat însă pe lista pregătirii casei tale pentru iarnă.

Cum treci ferestrele de modul de iarnă

Majoritatea geamurilor termopane sunt concepute să păstreze etanș căldura într-o încăpere. Totuși, unele dintre acestea au nevoie re o reglare specială atunci când se face trecerea la sezonul rece. În acest sens, românii care au astfel de dotări în locuințele lor trebuie să fie extrem de atenți la acest detaliu.

Pe lateralul de închidere al geamului termopan vei regăsi la unele modele element circular  din metal asemenea unui șurub care poate fi strâns. Cu ajutorul unei chei va trebui să rotești elementul respectiv în sensul invers al acelor de ceasornic. În acest mod, geamul se va închide etanș.

Procedura este una extrem de simplă de realizat. Dacă întâmpini impedimente în acest sens poți apela la ajutorul unui specialist.

Românii se pregătesc de o iarnă dificilă

Specialiștii în economie susțin că pe români îi așteaptă una dintre cele mai grele ierni din ultimii 30 de ani. Previziunile au legătură cu contextul economic actual. Costurile facturilor, creșterile de preț din sectorul alimentar le vor pune românilor la grea încercare bugetul.

În acest sens, numeroși dintre aceștia fac pași spre a-și asigura locuințele de teama facturilor uriașe. Astfel, în ultima vreme materialele necesare izolațiilor imobilelor au crescut semnificativ.

De altfel, mulți dintre cetățeni au apelat deja la companiile care furnizează panouri votovoltaice. Pentru a nu mai depinde de un furnizor de energie, cei mai mulți dintre aceștia preferă să facă acum o investiție mare.

Inclusiv în marile orașe, sau chiar în mediul rural, numeroși români au demarat procedurile de a-și instala panourile votovoltaice pe proprietăți. Companiile din domeniu înregistrează un profit uriaș.