În această perioadă, în mod clar, frigiderele sunt pline de preparate rămase neconsumate de musafiri sau de membrii familiei. Nu este nevoie să arunci mâncarea ci pur și simplu să o „reinterpretezi”. Astfel, te poți bucura din plin de o savoare nouă a îndrăgitelor bucate tradiționale.
Ouăle roșii se pot transforma în salată de ouă cu iaurt
Dacă ai făcut ouă roșii în surplus le poți transforma cu ușurință în cel puțin două preparate delicioase. Toacă ouăle mărunt și amestecă- le cu castravete murat și maioneză. Poți adăuga iaurt grecesc gras dacă preferi să eviți maioneza cu ulei. De asemenea, poți pregăti ouă umplute. Fie cu pateu de porc sau de somon, ouăle umplute fac deliciul unei mese.
Budincă din cozonac
Dacă ai făcut prea mult cozonac și deja s-a întărit, sau pur și simplu nu vrei să arunci marginile care nu au umplutură, optează pentru a pregăti din ele o budincă la cuptor. Așează feliile de cozonac în tava unsă cu unt peste care adaugă smântâna și ouăle bătute. Compoziția va fi una absolut delicioasă după 20 de minute la cuptor.
Pizza cu mezelurile rămase de la masa de Paște
Dacă ai cumpărat mezeluri în surplus și nu vrei să le arunci poți pregăti cu ajutorul lor o pizza delicioasă. Adaugă peste aluat sosul de roșii, mozzarella, mezelurile preferate, măsline, ciuperci.
Paste quatro formaggi cu brânzeturi
Platourile de aperitive pregătite pentru masa de Paște conțin de cele mai multe ori si brânzeturi. Acestea pot fi utilizate pentru pregătirea deliciosului sos quatro formaggi.
Salam de biscuiți cu resturile de prăjituri
Marginile prăjiturilor sau bucățile rămase de la masa de Paște pot fi transformate într-un salam de biscuiți delicios. Peste acestea adaugă untul, lapte cald și cacao. Modelează compoziția sub formâ de salam și lasă desertul la rece.