Postul intermitent aduce multe beneficii și este recomandat de nenumărate ori de medicii nutriționiști. Poate că nu ți-a plăcut să ții post, dar nu este unul clasic, în care să renunți la alimente de origine animală și e bazează doar pe orarul interval în care vei consuma mâncarea.
Postul intermitent nu este o noutate pentru nimeni și, cu siguranță cu toții am auzit de el. Poate că nu știm exact ce trebuie făcut, dar a devenit tot mai mediatizat în ultima perioadă. Medicii nutriționiști îl recomandă pentru a organismul să aibă timp de refacere după ultima masă a zilei.
Totul constă în intervalul orar în care se vor consuma alimentele. Astfel că, de la ultima masă a zilei și până a prima masă din ziua a doua, este necesar să treaca 16 ore. Timp de opt ore se poate mânca, apoi iar urmează pauză.
În funcție de nevoile fiecăruia, pauza de la mâncat poate fi mai scurtă, precum 12 ore. Înainte de a apela la un astfel de post, este nevoie consultul unui medic nutriționist.
Postul intermitent nu este recomandat pentru o perioadă lungă de timp, ci pentru perioadă scurtă, fiind urmărit de un medic pentru a verifica dacă totul este în regulă. Se poate ține și o dată sau de două ori pe săptămâna, pentru a vedea modificările care apar în urma sa.
Beneficiile postului intermitent
Nenumărate sunt beneficiile postului intermitent pentru o persoană. Iată mai jos o listă cu acestea și cum îți pot ajuta corpul în mod eficient.
- Te ajută să slăbești într-un mod sănătos
- Scade nivelul insulinei și ajută la arderea grăsimilor
- Reduce inflamația din corp
- Scade riscul de diabet tip 2
- Contribuie la sănătatea inimii
- Ajută căile neuronale să fie sănătoase
- Crește durata de viață
Contraindicații
Postul intermitent nu este pentru oricine, pentru că unele persoane nu pot să stea nemâncate o zi întreagă. Nu este recomandat celor care au probleme de sănătate grave și au nevoie de o alimentație corectă și echilibrată pe parcursul întregii zile.
Acest tip de post nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor care suferă de gastrită, diabet, hipotensiune arterială sau glicemia ridicată.