Coapsele, stomacul, șoldurile și sânii sunt cele mai comune zone în care apar în general aceste linii decolorate

Vergeturile sunt ca niște benzi de linii care apar pe piele.

Este cauzată atunci când pielea noastră se întinde și se micșorează rapid. Coapsele, stomacul, șoldurile și sânii sunt zonele cele mai comune în care apar în general aceste linii decolorate. În plus, ele pot apărea și pe partea superioară a brațelor, a spatelui și a feselor. Vergeturile sunt date după sarcină, dar se pot dezvolta și din alte motive.

Condiții medicale

Cum sunt cauzate vergeturile. Există câteva modalități eficiente de a scăpa de ele
Pixabay

Pielea poate apărea subțire și roz înainte ca vergeturile să înceapă să apară. În plus, zona în care este probabil să apară semnele se poate simți și mâncărime sau iritată.

La început, semnele apar ca dungi încrețite, ridicate, care pot fi roșii, violete, roz, maro-roșiatice sau maro închis, în funcție de nuanța pielii. În timp, dungile se estompează de obicei și capătă o nuanță argintie. Cu toate acestea, vergeturile încep să devină mai puțin evidente în timp, dar poate dura câțiva ani.

Prevenirea

Potrivit Healthline, pentru a preveni apariția vergeturilor, ar trebui să rămâi hidratat, să mănânci o dietă echilibrată și să te antrenezi în mod regulat. Este recomandat să luați ajutor de la dieteticianul dumneavoastră în timp ce încercați să câștigați sau să slăbiți, deoarece va reduce șansele de apariție a vergeturilor.

Tratament

Lotiunea autobronzante: Conform Academiei Americane de Dermatologie, aplicarea lotiunii autobronzante poate reduce temporar diferența dintre culoarea reală a pielii si culoarea vergeturilor.

Creme prescrise: Cremele prescrise conțin o versiune sintetică a vitaminei A, precum și acid hialuronic și retenție. Ajută la ca vergeturile timpurii să fie mai puțin vizibile.

Hidratare: Conform Academiei Americane de Dermatologie, masarea delicată a noilor vergeturi timp de câteva săptămâni poate fi utilă.

În cazul în care doriți să scăpați de vergeturi cât mai curând posibil, atunci puteți solicita tratamente medicale.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.