Carnea de vită tocată este un ingredient versatil pe care îl puteți folosi pentru a face mai multe preparate culinare. Dacă aveți carne de vită în frigider și nu sunteți sigur dacă este încă bună de folosit, puteți verifica în câteva moduri ușoare pentru a vedea dacă s-a stricat.
Carnea de vită proaspătă va avea o culoare de roșu aprins, dar poate avea câteva pete maronii în mijloc. Carnea de vită preambalată dezvoltă o culoare maro pe interior, deoarece oxigenul nu poate ajunge în centru. Dacă toată carnea de vită este gri și nu roșie sau maro, cel mai bine este să o aruncați la gunoi.
Modalitățile prin care verifici dacă carnea de vită este bună pentru consum
Carnea de vită proaspătă va avea un miros ușor, dar carnea de vită care începe să se deterioreze va avea miros închis. Mirosul este produs din gazele produse de unele dintre bacteriile de pe carnea de vită. Dacă există un miros puternic, evitați să-l mâncați.
Multe bacterii care provoacă boli transmise prin alimente, cum ar fi salmonela, nu pot fi mirosite și pot fi găsite în carnea de vită proaspătă. Gătiți întotdeauna carnea de vită bine pentru a ucide bacteriile.
Verificați data limită de vânzare de pe ambalaj. Carnea de vită măcinată crudă poate fi folosită în siguranță numai la una sau două zile după data limită recomandată. Verificați calendarul pentru a determina câte zile au trecut de când ați cumpărat-o și aruncați-o dacă este veche.