Mulți îl cunosc pe chef Cătălin Scărlătescu de când este jurat în emisiunile culinare, însă puțini știu unde a lucrat acesta pentru prima dată.

Ei bine, Cătălin Scărlătescu și-a câștigat primii bani lucrând la un restaurant din Eforie Sud. Bucătarul spune că timp de un an de zile s-a ocupat exclusiv de curățarea cartofilor. La acea vreme, nu se regăseau pe piață cartofi gata tăiați și congelați, prin urmare, de acest proces s-a ocupat chiar celebrul bucătar.

Cătălin Scărlătescu, șef al cartofilor

Sursa: Social media

„Am lucrat prima oară la Hotel Flamingo din Eforie Sud, eram un fel de bellboy. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Pe vremea aia, nu existau cartofi tăiați și congelați, totul se făcea manual. Toamna se achiziționau legumele, se țineau în beci. Ceapa și morcovii se țineau în nisip, ca să se păstreze mai bine.” a declarat Cătălin Scărlătescu pentru Viva!

Pentru prima dată Cătălin Scărlătescu a gătit în urmă cu nou ani, atunci când se afla la Brașov. Juratul emisiunii „Chefi la cuțite” își aduce aminte că primul preparat pe care l-a gătit singur a fost tocăniță de cartofi.

Despre acest fel de mâncare, bucătarul spune că a fost unul dintre cele mai scumpe, având în vedere că în timp ce gătea vorbea la telefon cu bunica sa pentru a fi sigur că face rețeta ca la carte.

„Eram la Brașov și am sunat-o pe bunica. Am stat cu ea la telefon până am făcut o tocăniță de cartofi. A fost cea mai scumpă mâncare pe care am gătit-o vreodată, pentru că factura de la telefon era enormă. Nu aveam nici speaker, așa că ascultam ce îmi spunea, mergeam și executam, mai reveneam pentru o întrebare… Vă dați seama cât a durat.” a mărturisit juratul emisiunii „Chefi la cuțite” pentru sursa citată