Iată care sunt cele mai importante sfaturi pe care le puteți urma în perioada Postului Mare. Cunoscutul părinte Vasile Ioana spune cum se ține corect postul.

În fiecare an, Postul Mare sau Postul Paștelui începe în prima zi de luni din săptămâna a șaptea înainte de Paște și durează șapte săptămâni sau 48 de zile. În timpul acestei perioade, creștinii ortodocși sunt chemați să se pregătească spiritual pentru Învierea Domnului. Postul Mare este considerat cel mai aspru din punct de vedere alimentar, cu doar două zile de dezlegare la pește, care au loc în zilele de sărbătoare.  

Preotul Vasile Ioana a explicat  cum ar trebui să ținem postul alimentar în mod corect și cine ar trebui să țină post negru. În timpul Postului Mare, Biserica ne cheamă la pocăință și să ne împăcăm cu Dumnezeu prin recunoașterea păcatelor noastre și spovedanie, explică preotul.  

Cum se ține corect Postul Paștelui

Pentru a ne purifica trupul și sufletul, trebuie să renunțăm la alimentele de origine animală, însă nu trebuie să schimbăm cantitățile cu alte alimente de post. Postul implică reducerea cantităților și punerea pregătirii spirituale pe primul plan.  

Cei care sunt sănătoși pot ține post negru până la ora 3 după-amiaza, iar cei care sunt bolnavi pot mânca de dulce cu măsură și cu gândul la Dumnezeu, în cazul în care au recomandarea medicului. Postul este un mod de a ne apropia de Dumnezeu prin purificarea trupului și a sufletului și prin reflectarea asupra păcatelor noastre.  

De asemenea, părintele Vasile Ioana a dat câteva sfaturi credincioșilor în contextul în care tehnologia ocupă o mare parte din timpul nostru zilnic. El a îndemnat oamenii să se abțină și de la consumul de tehnologie în timpul Postului Mare, pentru a-și putea concentra mai mult energia și atenția către pregătirea spirituală.  

Cum se ține corect Postul Paștelui. Părintele Vasile Ioana, sfaturi importante: Renunțați la telefoane!

Părintele Vasile Ioana spune să renunțăm la telefoane

Preotul a sugerat că citirea Psaltirii și a cuvântului lui Dumnezeu ar trebui să ocupe un loc important în timpul Postului, împreună cu participarea la serviciile religioase și faptele bune.  

Abținerea de la tehnologie și concentrarea pe ce este cu adevărat important în viața noastră, cum ar fi iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, ne vor ajuta să ne curățim de toate lucrurile negative din viața noastră și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.  

În acest fel, Postul nu este doar o perioadă de abținere alimentară, ci și o perioadă de transformare spirituală prin renunțarea la obiceiurile care ne distrag atenția și prin concentrarea asupra valorilor spirituale care ne vor ajuta să ne îmbunătățim viața și să fim mai buni cu noi înșine și cu ceilalți. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.