Prăbușirea parțială a clădirii internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc a avut consecințe grave. Un băiat care urma să îndeplinească 18 ani a decedat, iar alte trei fete au fost rănite grav. Una se află în stare critică.

Fata în vârstă de 17 ani a fost adusă de urgență la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș în stare gravă și este internată în secția clinică ATI copii. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Mariana Negoiță, pacienta se află într-o stare critică, fiind intubată, sedată și instabilă hemodinamic. Se constată și un traumatism la nivelul coloanei, însă medicii nu au putut oferi un prognostic în acest moment.

Evolutia stării de sănătate a celorlalte două fete

Celelalte două fete rănite au fost transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc și se află în afara oricărui pericol. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Noemi Zorgo, a informat că una dintre ele a fost operată la umeri și se așteaptă recuperarea completă pentru a putea fi externată.

Cum se simt cele trei eleve scoase de sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Medicii: Nu se poate da un pronostic!

Cealaltă fată nu prezenta leziuni fizice, dar se afla în stare de șoc. Autoritățile locale și-au exprimat recunoștința pentru intervenția promptă a pompierilor, salvamontiștilor și ambulanțelor, precum și a celorlalte persoane din zonă care au încercat să ajute în urma prăbușirii.

Cauza prăbușirii și intervenția autorităților

Prăbușirea parțială a clădirii a avut loc întâplat luni după-amiază, iar patru elevi care au fost prinși sub dărâmături. Două fete au fost salvate conștiente de către echipele de intervenție, dar a treia fată a avut nevoie de resuscitare.

După ce a răspuns manevrelor medicilor, aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde se află în prezent în stare critică. Din păcate, cea de-a patra persoană prinsă sub dărâmături, un băiat de aproape 18 ani, a fost declarată decedată după încercările de resuscitare.