Claudia Motea a locuit peste 12 ani în Canada și are cetățenie dublă. Actrița s-a întors în țară pentru a juca pe scenele teatrului românesc.

Claudia Motea se bucură de un succes incredibil pe plan internațional. Este actriță, regizor, dramaturg, poet, scenarist și producător, având și două cărți scrise ce s-au tradus în mai multe limbi. De curând a primit La Tel Aviv Medalia Guvernamentală Numismatică a Statului Israel pentru activitatea cultural – artistică.

Cum se pregătește Claudia Motea pentru scenă

Claudia Motea are un ritual pe care îl face înainte de aparițiile sale pe scenă. Ea tot timpul se pregătește pentru marele moment, când este în fața publicului și dă tot ce e mai bun din ea. Zilnic ea practică meditația, are gânduri bune, iar spiritualitatea a devenit un scop principal în viață. Cu ajutorul ei privește totul cu alți ochi.

„Sunt un om care atunci când scapă de celelalte, încearcă să se elibereze. Dincolo de orice, meditez. Sunt și  vegetariană. Îmbrățișez și această linie spirituală a vieții, care cred că îmi dă mai multă lumină și care mă face să fiu mult mai îngăduitoare și mult mai iubitoare de oameni, de viață. Când nu sunt pe scenă, mă pregătesc pentru scenă. Când sunt pe scenă, dau totul acolo și după aceea mă eliberez, mă odihnesc.”, a declarat Claudia Motea la DC News.

Sursa foto: Social media

Claudia Motea a devenit vegetariană în urmă cu 5 ani

Actrița și-a dorit să facă o schimbare radicală în viața sa și a renunțat la carne. Ea recunoaște că se simte mult mai bine și are mai multă energie. Pe lângă beneficiile aduse sănătății sale, Claudia Motea s-a gândit și la binele animalelor.

„Și din dragoste pentru animale. Dar, într-o dimineață, m-am trezit și am luat decizia, eu am revelații de genul acesta, mă scol dimineața și iau o hotărâre decisivă, categorică. În urmă cu aproape cinci ani, m-am trezit într-o dimineață și am zis „de azi nu mai mănânc carne”.  Sunt lacto- vegetarian. Mă simt foarte bine, nici măcar pește nu mănânc. Mă simt foarte bine. Cred că așa trebuia să fiu de mult.”, a mai adăugat Claudia Motea