A călători cu avionul poate fi un adevărat stres pentru anumite persoane. Însă, pentru a face zborul cât mai plăcut, companiile aeriene pun la dispoziția pasagerilor toate condițiile, inclusiv mâncare. Atât companiile care operează zboruri first class, cât și cele low cost oferă mâncare la bord, însă nu multă lume știe cum se prepară aceasta.
Zborurile cu avionul pot deveni cu adevărat chinuitoare, mai ales dacă durează ore întregi. Însă, pentru ca timpul să treacă mult mai repede, pasagerii pot comanda diverse tipuri de mâncare și chiar și băuturi. În funcție de compania aeriană cu care alegeți să zburați, poate varia și meniul.
Cei care au comandat până acum cel puțin o dată mâncare în avion, sigur au sesizat că aceasta este caldă, iar de aici se naște și întrebarea unde se prepară astfel de feluri de mâncare la bordul aeronavei.
Pentru zborurile low cost, meniul nu este inclus în prețul biletului
Vită pe pat de legume alături de un vin spumant, pește cu salată sau pui cu legume alături de o cafea și un desert sunt doar câteva dintre exemplele de preparate care se regăsesc în meniurile companiilor aerieniene, fie la business class unde meniul concurează cu cel al restaurantelor de fiță, fie la economy class.
Pentru aeronavele care pleacă de pe Aeroportul Otopeni, mâncarea este furnizată de o companie de catering care livrează zilnic mii de porții de mâncare. Meniurile sunt destul de diversificate, mai ales la clasa business, unde pasagerii se pot bucura de fel principal cu salata și desert.
Pe durata zborului, mâncare primesc și membri echipajelor, pentru care se pregătesc patru feluri de mâncare, majoritatea bazându-se pe fel principal, dulce și fruct. În funcție de cât de lung e zborul, meniul se servește și de mai multe ori.
În ceea ce privește pasagerii, aceștia pot solicita în avans meniul pe durata zborului, în funcție de preferințe sau restricții.