Uleiul de avocado este bogat în vitamina D, care generează creșterea de noi foliculi de păr

Menținerea părului sănătos este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor la nivel global.

Există multe medicamente și suplimente pe care oamenii le pot lua pentru a asigura un păr sănătos, dar multe dintre acestea vin cu efecte secundare nedorite care duc la alte probleme și mai mult disconfort.

Există multe superalimente care sunt recomandate pentru diferite sisteme ale corpului. Cum ar fi vederea optimă, funcția creierului, sănătatea oaselor și funcția pulmonară. Există, de asemenea, multe superalimente naturale pe care le-am putea folosi pentru a avea grijă de părul nostru. Și pentru a evita în totalitate acele efecte secundare supărătoare. Una dintre cele mai eficiente moduri de a menține un păr sănătos este să încorporezi uleiul de avocado în dieta ta și chiar să-l masezi în scalp.

Uleiul de avocado

Social media

Uleiul de avocado face furori ca fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit cu căldură ridicată din India. Cea mai bună parte a acestui ulei este că este primul ulei cu adevărat „polivalent” de acest fel. Pe lângă faptul că este un ulei de gătit care îmbrățișează cu plăcere gătitul la căldură mare, uleiul de avocado poate fi folosit pentru grătar, prăjire, prăjire, coacere și chiar pentru uz cosmetic.

Acest tip de ulei este unul dintre cele mai sănătoase de pe piață. Deoarece este format în principal din grăsimi nesaturate (mononesaturate și polinesaturate). Grăsimile nesaturate susțin nivelul HDL (colesterolul bun). Și elimină LDL (colesterolul rău) cauzat de grăsimile saturate. Ingerarea uleiului de avocado poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. La stimularea metabolismului, la reducerea efectelor artritei și inflamației. Ajută la pierderea în greutate și la repararea părului deteriorat. Dar și la promovarea creșterii părului.

Deoarece majoritatea uleiurilor au o consistență mai groasă și mai grea, nu pot fi absorbite în organism prin piele. Uleiul de avocado este plin de antioxidanți, grăsimi mononesaturate, acid oleic și Omega 3. Care vă pot ajuta să vă hidratați părul și scalpul. Hidratarea este primul pas pentru a te asigura că părul tău primește nutrienții pe care îi merită. Uleiul de avocado oferă părului umiditate și rezistență.

CITIȚI ȘI : Top 3 rețete sănătoase cu avocado care te ajută să slăbești

Modalități de a folosi uleiul de avocado

1. Masați uleiul de avocado pur în scalp și în jurul marginilor pentru a crește fluxul de sânge și pentru a hidrata scalpul.

2. Pentru a reține umezeala și a evita ruperea, răsuciți uleiul de avocado prin vârfurile părului.

3. Folosește ulei de avocado ca agent de descurcare pe încurcături sau pe tot părul. Poate fi folosit ca înlocuitor de balsam și are o glisare excelentă.

4. Amestecați o cantitate mică de ulei de avocado cu orice produs de păr cumpărat din magazin, ales de dvs.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.