Reclamă

Wasabi este un condiment specific bucătăriei japozene care are un gust iute deosebit. A ajuns tot mai apreciat în întreaga lume datorită gustului său. În comerț se găsesc multe produse cu denumirea de wasabi, dar majoritatea nu conțin planta originală, ci înlocuitori.

Un videoclip de pe o rețea de socializare ne arată cum se prepară wasabi. Astfel că bucătarul are planta în mână, o curăță si de un tocător pune presiune pe planta pentru a se forma sosul.

Planta de wasabi face parte din categoria Brassicaceae, unde se include și varza, hreanul sau muștarul. Wasabi mai este cunoscut și ca hrean japonez, deși sunt mari diferențe între acestea.

 

Înlocuitori de wasabi

Planta de wasabi nu poate fi crescută în orice mediu, având nevoie de un anumit sol și anumite condiții de creștere. Crescătorii nu îl pot cultiva la scară industrială. Din acest motiv, wasabi-ul este foarte scump.

Ca și înlocuitor al acestuia se poate folosi un amestec de hrean, muștar, amidon, colorant alimentar verde sau pudră de spanac. Pe eticheta produselor care folosesc înlocuitori se menționează că este wasabi, dar în lista ingredientelor specifică ingredientele exacte.

Beneficii și proprietăți

Wasabi-ul autentic suprimă celulele și enzimele care promovează inflamația.

Proprietăți antibacteriene

Studiile au arătat că wasabi-ul ajută la tratarea ulcerelor peptice.

Ajută în dietele de slăbire

Frunzele comestibile ale plantei conțin compuși care suprimă creșterea și formarea de celule adipoase.

Menține sănătatea oaselor

Un compus din această plantă, numit acid p-hidroxicinamic (HCA), ar putea ajuta la tratarea osteoporozei, o boală care afectează oasele.

La ce poți folosi wasabi

Datorită aromei sale iuți, wasabi este un condiment de bază pentru sushi și tăiței în bucătăria japoneză.

Wasabi se poate folosi astfel:

Serviți-l cu sos de soia și savurați-l cu sushi.

Adăugați-l în supele de tăiței.

Folosiți-l ca și condiment pentru carne și legume la grătar.

Adăugați-l la sosuri de salată și marinate.

Folosiți-l pentru a aroma legumele prăjite.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro