Franța este o țară renumită pentru deserturile ei.

Totul se prepară la superlativ, iar pentru ca un chef bucătar să facă artă în farfurie, trebuie să urmeze anumite cursuri. Mai nou sunt din ce în ce mai mulți români care vor să se școlească peste hotare.

CITEȘTE ȘI Rețeta zilei – rulouri cu vanilie. Dulcele perfect cu ajutorul căruia să îi impresionezi pe toți de la masă

Patiseria nu este deloc așa simplă precum pare. Pentru ca totul să fie perfect, în spate se află sute de ore de pregătire și de școală în domeniu. Desigur, în această categorie intră cei care vor să facă perfomanță, nu doar să existe pe piață.

Este și cazul Petrei Sintejudean, o tânără de pe TikTok care împărtășește cu urmăritorii parcursul ei profesional. Adolescenta este înscrisă la Școala de Patiserie din Franța. Acum, Petra a ajuns la finalul cursurilor și, așa cum era de așteptat, totul s-a încheiat cu un test.

În Franța se poate educa orice bucătar dornic de perfecțiune

Așa cum a promis, aceasta a filmat fiecare etapă din viața ei din Franța și speră să inspire cât mai multă lume. Deși nu este deloc un domeniu ușor, tânăra crede că dacă are ambiție și muncește foarte mult, are toate șansele să devină cunoscută la nivel mondial.

Examenul de la Școala de Patiserie din Franța este unul destul de complicat și are mai multe probe. Prima dintre ele presupune realizarea unui tort de 6-7 kilograme într-un timp bine stabilit. În urma acestei probe se obține un punctaj care se adună la nota finală. Examenul durează 14 ore și se întinde pe două zile.

Proba a doua presupune realizarea unei sculpturi din zahăr, lucru deloc ușor. Proba a treia durează și ea patru ore și presupune realizarea unei flori din ciocolată, dar și a unei sculpturi din ciocolată. După toate probele, materialele, mai exact, prăjiturile , pot fi luate acasă.

@petraxpetrax Lasati in comentarii ce intrebari aveti legate de scoala de patiserie #patiserie #franta #5pasidebine #lecordonbleuparis ♬ Aesthetic – Tollan Kim