Reclamă

Consumul excesiv  de zahăr produce dependență, care este un real pericol pentru organism. Așa cum există alimente care conțin foarte mult zahăr și cresc nevoie de a consuma acest aliment, așa există și alimente care reduc nevoie de a consuma mult dulce.

Pe lângă problemele de sănătate care pot apărea, se numără și obezitatea. Zahărul se găsește în cât mai multe alimente, chiar dacă acestea nu sunt dulci. Există însă și alimente care inhibă pofta de dulce și sunt mult mai sănătoase.

Alimentele care reduc pofta de zahăr

pixabay

„Când oamenii simt pofta de zahăr, apelează în general la alimente bogate în grăsimi și zahăr, cum ar fi ciocolata. Încercați totuși să renunțați la acest obicei și să alegeți o porție de fructe.

Fructele sunt în mod natural dulci, dar conțin și o mulțime de compuși și fibre benefice din plante, fiind astfel sănătoase pentru organism. Pentru început, alegeți fructe ceva mai dulci, precum mango sau struguri. Iar dacă vă este și foame, puteți transforma gustarea în ceva mai sățios punând fructele în iaurt natural”, recomandă medicul nutriționist Gianluca Mech.

Care sunt alimentele care ne scapă de dependența de zahăr

„Semințele de chia sunt o sursă bună de mulți nutrienți importanți, inclusiv acizi grași omega-3, fibre alimentare solubile și unii compuși vegetali sănătoși. Sunt, de asemenea, versatile. Așa că dacă doriți un desert care să vă satisfacă pofta de dulce, puteți încerca să faceți o budincă de chia cu fructe, cacao și puțină miere’, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Cartofii dulci sunt hrănitori, dulci și foarte sățioși. Conțin în mare parte carbohidrați, dar și fibre și o serie de vitamine și minerale. Inclusiv vitamina A, vitamina C și potasiu. Unii oameni au pofta de zahăr pentru că nu mănâncă suficient pe parcursul zilei. Includerea unei surse de carbohidrați, cum ar fi cartofii dulci, în alimentație poate combate acest lucru, adăugând calorii făcând mesele să fie mai echilibrate, oferind în același timp gustul dulce”, a mai spus nutriționistul.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro