Reclamă

Jocurile de noroc creează cea mai mare dependență. Foarte multe persoane se lasă păcălite de sumele imense pe care le câștigă, dar nu realizează pierderea adevărată. Nu puține sunt cazurile în care oamenii au pierdut familia și viața pe care o aveau, din cauza păcănelelor. Este o adevărată problemă a zilelor noastre, răspândită la scară largă, spun psihologii.

Mulți dintre ei au jurat că nu vor mai juca, însă nu s-au putut abține. Cel mai la îndemână ajutor este oferit de psihologi. Invitat în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, psihologul Cristian Andrei a explicat cum poate fi tratată dependența jocurilor de noroc.

Cum scapi de dependența jocurilor de noroc

Cristian Andrei este unul dintre cei mai cunoscuți psihologi ai României. Doctorul a explicat care este cea mai ușoară metododă prin care poate fi ajutată o persoană să renunțe la această dependență.

„Cătălin Măruță: Domne, cum scap de dependența jocurilor de noroc?

Psiholog Cristian Andrei: Asta este o chestiune foarte serioasă, mai ales de când jocul online a început să scape de sub control și foarte mulți oameni tineri s-au obișnuit să facă asta. Fără să fi apucat să fie educați, să aibă discernământ. Și atunci, sunt câteva soluții.

Eu însumi știu că am pregătit 5 psihologi care să stea online, non-stop. Și vă dau și site-ul, pentru că este pentru educație: jocresponsabil.ro. Și acolo acolo este un buton, pe care scrie consiliere psihologică 24 / 7, non-stop.

Cătălin, dacă la noapte, la ora două vrei să intri, este un psiholog de serviciu acolo.

Cătălin Măruță: Deci jocresponsabil.ro te ajută să scapi de dependența de jocuri de noroc.

Psiholog Cristian Andrei: Da, și care este marele câștig? Că te prinde în momentul real, atunci, în timp real. Pentru că foarte mulți dependenți zic: <<Trebuie să mă las>>. Se programează peste două săptămâni. Până atunci se răzgândesc. Nu se duc. Dar în momentul în care un jucător a pierdut ceva, la păcănele, cum zici tu, și se jură: <<Nu mai joc!>> .

Atunci dacă el intră și vorbește cu un psiholog, și psihologul îi spune, de exemplu, un prim pas:

<<-Anunță pe cineva din familie că te-ai hotărât să te lași de jocuri.

-Aoleu, nu pot să fac asta.

-Te ajut eu.>>

Și atunci, familia află. Că de multe ori, nu știe familia.”, a explicat Cristian Andrei, invitat în emisiune.

@flory_floo #InstaxChallenge #psihoterapeut #foryou ♬ suono originale – Seductii&fidelitati


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro